Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σημαντική εξέλιξη για τη Μονή Δαφνίου: Το ΥΠΠΟΤ αποφάσισε την αποκατάσταση του Καθολικού (Β΄ φάση)


[Φωτ. Η πρώτη ομαδική επίσκεψη και ξενάγηση στον προαύλιο χώρο της Μονής Δαφνίου πραγματοποιήθηκε από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου όταν ο χώρος μετά από πολλές παρεμβάσεις και παρά τις δυσκολίες έγινε επισκέψιμος 5/10/2008, ενώ το εσωτερικό του Καθολικού από 29/5/2009 σε συνθήκες εργοταξίου]

Οι πιέσεις που είχαν ασκηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια προς το ΥΠΠΟΤ, η ανεύρεση της ταινίας του Άγγελου Προκοπίου το ΔΑΦΝΙ, η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε από τα ΜΜΕ και η προβολή της ταινίας στο Χαϊδάρι στις 15/1/2011, στην οποία είχαμε προσκαλέσει μεταξύ των άλλων και την Γραμματέα του Υπουργείου κα Μενδώνη, εκτιμούμε ότι επιτάχυναν τις διαδικασίες να ενταχθεί η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΑφΝΙΟΥ Β΄ ΦΑΣΗ» στον άξονα προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Δείτε την απόφαση ΕΔΩ.

Η απόφαση της κας Μενδώνη υπογράφηκε στις 25/1/2011 και δημοσιεύτηκε στις 26/1/2011. Θα σχολιάσουμε την απόφαση συνολικά σε επόμενη ανάρτηση, αλλά εκείνο που σημειώνουμε από την αρχή είναι ότι υπογράφηκε με μεγάλη καθυστέρηση, οι εργασίες είχαν σταματήσει για χρόνια.

Από την μέχρι τώρα πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών της Μονής Δαφνίου – Καθολικού φαίνεται ότι δικαιώνονται όσοι προέβλεπαν το 2003 ότι θα περάσουν είκοσι πέντε χρόνια (δηλαδή το 2025) για να αποπερατωθούν οι εργασίας στήριξης και συντήρησης του Καθολικού της Μονής Δαφνίου.

Εμείς όμως θα είμαστε ΕΔΩ για να πιέζουμε να επιταχυνθούν οι διαδικάσίες συντήρησης και να ελέγχουμε την πορεία αποκατάστασης των ζημιών όπως το κάναμε και στο παρελθόν. Θα επανέλθουμε για το θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου