Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Όχι στην τρίτη κατάχωση της Ιεράς Οδού. Διεκδικούμε τη διάσωση και την αναδειξή της. Να ξεκινήσουν οι ανασκαφές για το Μνημείο της Πυθιονίκης.


[Ιερά Οδός, στο ύψος της στροφής με την Αγία Βαρβάρα, 1η κατάχωση, 1988?]


[Ένα τμήμα της Ιεράς Οδού που εμφανίστηκε μετα το Δαφνί, αντί να συνεχιστούν οι εργασίες ανάδειξης, καταχώθηκε για να στερεωθεί το "πέλμα" που θα "πατήσει" η γέφυρα του τρένου. 2η κατάχωση]


[Προτεινόμενη από το ΚΑΣ 3η κατάχωση τμήματος της Ιεράς Οδού στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά]

Δυστυχώς σχεδόν κανείς δεν σέβεται την Ιερά Οδό. Ενώ έχουν αναδειχθεί αρκετά τμήματά της, ορισμένα απ΄ αυτά δεν αναδεικνύονται (π.χ. Πλατεία Σταυρωμένου στο Αιγάλεω) αλλά και κάποια άλλα καταχώνονται, όπως αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες Νο1 και Νο2, ενώ έχει δρομολογηθεί και κατάχωση ενός τρίτου τμήματος φωτογραφία Νο3,σύμφωνα με απόφαση του ΚΑΣ (διάβαζε ΕΔΩ).

Εμείς διεκδικούμε να μη σκεπαστεί κανένα τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού, αντίθετα προτείνουμε να προχωρήσουν οι αρχαιολογικές έρευνες, να αναδειχθούν τα τμήματα και οι τάφοι που έχουν διασωθεί κατά το μήκος της, και να ξεκινήσουν οι ανασκαφές για την ανεύρεση του Μνημείου της Πυθιονίκης (περισσότερα ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου