Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ρεποράζ από το Σάββατο 15/5/2010, 5:30 μ.μ. η ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Χαϊδαρίου όπως κάθε χρόνο διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης στο Στρατόπεδο, ΜΠΛΟΚ15.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ... Ελάχιστοι συμμετείχαν στην εκδήλωση... Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης φεύγουν από κοντά μας...
Τι έγινε? - Ξεχάσαμε τα πάντα? - Δεν υπήρξε ενημέρωση?
Το κτήριο του ΜΠΛΟΚ15 εξωτερικά καταρρέει...

Αν και λίγοι η εκδήλωση ήταν λιτή και καλή. Η Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ κα Μαρία Καντερέ μίλησε για την Εθνική Αντίσταση, τους Ακρωναυπλιώτες Κομμουνιστές, το ρόλο της ΕΣΣΔ στη συντριβή του ναζισμού και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Δημήτρης Μαραβέλιας τίμησε με την ομιλία του τους αντιστασιακούς.
Παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος Καισαριανής, αντιπροσωπίες κομμάτων, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Ντηνιακός, Σπηλιόπουλος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η Χαϊδαριώτισα ηθοποιός Κερασία Σαμαρά και ο ηθοποιός Ματαράγκας διάβασαν κείμενα των Φλούντζη, Κορνάρου, Ρίτσου και τον κατάλογο των 200 κρατουμένων που τους πήγαν για εκτέλεση στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.
Ο Κώστας Χατζηγεωργίου και η παρέα του βροντοφώναζαν από το εσωτερικό του κτηρίου ΜΠΛΟΚ15 "παρών" στο προσκλητήριο των μελλοθανάτων. Παρών στον αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Ειρήνη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη...

Απαιτούμε το ΜΠΛΟΚ15 να γίνει Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης. Υπογράφουμε...

Διαβάστε ΕΔΩ για το σήμα της πόλης του Χαϊδαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου