Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξεκίνησαν τα έργα ανάδειξης αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ιερά Οδό: α) Λίθινα βάθρα του αρχαίου ποταμού Κηφισού (σταθμός ΜΕΤΡΟ Ελαιώνας) β) Φρέαρ (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Σάββα) γ) Τμήμα της Ιεράς Οδού (Πλατεία Σταυρωμένου πάνω από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω)

[Λίθινα βάθρα του αρχαίου ποταμού Κηφισού (σταθμός ΜΕΤΡΟ Ελαιώνας]

[Φρέαρ (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Σάββα)]

[Τμήμα της Ιεράς Οδού (Πλατεία Σταυρωμένου πάνω από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω)]

Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησαν τα έργα ανάδειξης τριών τμημάτων της Ιεράς Οδού που είχαν βρεθεί κατά τη διάρκεια διάνοιξης της σήραγγας του ΜΕΤΡΟ στη διαδρομή Κεραμικός - Αιγάλεω. Πολλά από τα ευρήματα (αγγεία κ.λπ) έχουν εκτεθεί σε προθήκες του σταθμού Αιγάλεω. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και καλοστημένη έκθεση με πολλά ευρήματα, φωτογραφίες κ.λπ. (εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία της Ιεράς Οδού, 1938,του αρχαιολόγου Ιωάννη Τραυλού από τα ΠΑΕ). Δείτε τις προθήκες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ξεκίνησαν λοιπόν οι εργασίες,
με μεγάλη καθυστέρηση, στα τρία τμήματα της ιεράς Οδού που είναι καλυμμένα με τσίγκινα σκέπαστρα και περιμένουμε την πρόοδο των εργασιών. Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις πότε θα αποπερατωθούν οι εργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία τμήματα της αρχαίας Ιεράς Οδού που βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο (ύψος) από την υπάρχουσα Ιερά Οδό, θα καλυφθούν με διαφανές ανθεκτικό υλικό (τζάμι) όπως είναι στην Πλατεία Μοναστηρακίου (φαίνεται από επάνω ο ποταμός Ιλισός) και κοντά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δείτε φωτογραφίες από την ξενάγηση που είχε πραγματοποιήσει (23/1/2011) ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. κατά μήκος της Ιεράς Οδού, από τον Κεραμικό στην Ελευσίνα.
Όλο πρόγραμμα της ξενάγηση ΕΔΩ , φωτογραφίες από την ξενάγηση ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου