Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Χάγκεν Φλάισερ: Έφτασε η ώρα της πνευματικής αντεπίθεσης


 Χάγκεν Φλάισερ
Γεννημένος στη Βιέννη, σε μια πατρίδα που έχει σημαδευτεί βαθιά από τον ναζισμό, σπουδασμένος στο Βερολίνο, εγκατεστημένος στην Ελλάδα από το 1977 και Έλληνας πολίτης από το 1985, ο Χάγκεν Φλάισερ διδάσκει την ιστορία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στα ελληνικά πανεπιστήμια περισσότερα από 35 χρόνια.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Χάγκεν Φλάισερ στην ΑΥΓΗ ΕΔΩ

"Ως ιστορικός που 40 χρόνια ασχολούμαι με τη ζοφερή περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις έως σήμερα ποικιλόμορφες συνέπειές της, μετά το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αισθάνομαι πως οφείλω να δράσω". Ο γνωστός ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ, δεν άφησε τον χρόνο να κυλήσει. Και μ' αυτή τη φράση απευθύνει το κάλεσμά του, τόσο προς τη φοιτητική όσο και προς την ακαδημαϊκή κοινότητα για την εκδήλωση που οργανώνει μεθαύριο Τρίτη 29 του μηνός (6-9 μ.μ.) στο αμφιθέατρο 315 του κεντρικού κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Χάγκεν Φλάισερ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και το ΜΠΛΟΚ15  που "φιλοξένησαν" χιλιάδες Έλληνες Πατριώτες στη διάρκεια της Γερμανική Κατοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου