Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μπλοκ 15 (Στρατόπεδο Χαϊδαρίου) – Σκοπευτήριο Καισαριανής (15/10/17)





Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μπλοκ 15 (Στρατόπεδο Χαϊδαρίου) – Σκοπευτήριο Καισαριανής (15/10/17)


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 διοργανώνουν λαϊκό αγώνα δρόμου, υπό τον τίτλο «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ: ΜΠΛΟΚ 15 (ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ) – ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», μήκους 14 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας δρόμου αυτός εντάσσεται στον κύκλο δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08.30 το πρωί, μπροστά από το κτήριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές.

Η διαδρομή του αγώνα είναι μήκους 14 χιλιομέτρων: Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλουτζή - Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου - Ιερά Οδός - Πειραιώς - Ερμού - Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας - Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας - Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου - Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου - Γρηγορίου Θεολόγου - Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως - Νέας Εφέσου - Πέλοπος - Σκοπευτήριο.

Την τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει αναλάβει η Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Οι δρομείς θα είναι φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους θα είναι τυπωμένα μηνύματα των αγωνιστών.

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης, όπου οι αθλητές θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Στην πύλη του Στρατοπέδου θα υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά στον χώρο της εκκίνησης (Χώρος στάθμευσης πλησίον ΜΠΛΟΚ 15).

Τόσο η τελετή έναρξης του αγώνα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όσο και η τελετή απονομών στο Σκοπευτήριο Καισαριανής θα είναι ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις.

ΠΕΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:15 Έναρξη ενημέρωσης των αθλητών (Τεχνικές πληροφορίες του αγώνα)

08:20 Χαιρετισμός Αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

08:25 Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναζισμού.

08:26 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

08:30 Εκκίνηση Αγώνα.

10:00-10:30 Τελετή απονομών κυπέλλων στους 6 πρώτους άνδρες και 6 πρώτες γυναίκες.

10:30 Τέλος έγκυρων τερματισμών.

10:35 Απόδοση τιμής στο μνημείο στον χώρο εκτελέσεων.

Στον τερματισμό θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες αθλητές Μετάλλιο και Δίπλωμα.

ΠΗΓΗ: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου