Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το Περιστέρι και ο Νίκος Θεοδοσίου (σκηνοθέτης, συγγραφέας, ερευνητής)


Με αφορμή την εκδήλωση της Δευτέρας στο Περιστέρι για το "κάρβουνο" (διάβαζε την παρακάτω ανάρτηση)θεώρησα σκόπιμο να κάνω μια αναφορά για τον Νίκο Θεοδοσίου, τον έναν από τους δύο ομιλητές (και ο κ.Σταφυλάς είναι εξαίρετος ερευνητής, ιστορικός.
Τον Νίκο Θεοδοσίου τον γνώρισα όταν έβγαλε το θρυλικό βιβλίο του "Περιστέρι, η Ιστορία του Τόπου, το χρονικό των ανθρώπων, εκδ. Ελεύθερος Διάλογος". Το είδα μάλιστα στο τυπογραφείο του Δημήτρη του Γκαντήραγα, εκδότη του "Ελεύθερου Διάλογου" εκεί που τύπωνα το άλλο θρυλικό περιοδικό "προσανατολισμοί".
Ο Νίκος Θεοδοσίου είχε έβγαλε και άλλες εκδόσεις πριν και μετά σχετικά με το θρυλικό "Περιστέρι", βιβλία για τον κινηματογράφο, διηγήματα κ.λπ. ένα εκ των οποίων δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "προσανατολισμοί".
Τώρα είναι ο καιρός να τον γνωρίσετε και εσείς μέσα από τις εργασίες του και τα blogs τα οποία ανακάλυψα στο διαδίκτυο (σίγουρα έχει και άλλα, αλλά εγώ αυτά ανακάλυψα).
1. Νίκος Θεοδοσίου (σκηνοθέτης, συγγραφέας) - ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ (παλιό blog αλλά ακόμα "παίζει"
2. Νίκος Θεοδοσίου - Παλιά σινεμά και άλλα έργα.
3.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - Ιστορικά στοιχεία.

Ανακαλύψτε το Νίκο Θεοδοσίου και πιστεύουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να προβάλουμε τις ταινίες του στο Χαϊδάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου