Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Κλειστή για τους επισκέπτες προσωρινά η Μονή Δαφνίου. Η συντήρηση ξαναρχίζει/ Εμείς ελέγχουμε τα χρονοδιαγράμματα


[Φωτογραφία αρχείου: Μια πολυμελής οικογένοια ομογενών της Αμερικής επισκέπτονται τη Μονή Δαφνίου. Την βρίσκουν κλειστή... 21/8/2008. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Η Μονή Δαφνίου είναι κλειστή και πάλι για τους επισκέπτες για λόγους συντήρησης. Όσοι είναι επισκέπτες του blog θα γνωρίζουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. καθώς και το χρονικό των εξαγγελιών από το ΥΠΠΟ για τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης της Μονής Δαφνίου, που είχαν διακοπεί εδώ και χρόνια.

Στις 28/6/2011 δημοσιεύτηκε από την αρμόδια υπηρεσία η "Προμήθεια και Εγκατάσταση δύο εργοταξιακών οικίσκων" στο χώρο, ενώ έχει παρατηρηθεί και μια μικρή κινητικότητα στο χώρο. Εμείς είμαστε στην περιοχή και καταγράφουμε την πρόοδο των εργασιών και θέλουμε να ελπίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί. Δώδεκα χρόνια μετά το σεισμό του 1999 είναι μάλλον πολλά για να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης, στήριξης της Μονής Δαφνίου και του τοίχους.

Υπενθυμίζουμε την επιστολή που είχε στήλει πρόσφατα (1/3/2011) ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου στους αρμόδιους φορείς, Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό (διαβάστε την ΕΔΩ)

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης στον χρόνο που έχει προγραμματιστεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Μονή Δαφνίου θα παραμείνει κλειστή για το επόμενο διάστημα. Υπάρχει όμως μια πιθανότητα να είναι ανοικτή μια ημέρα την εβδομάδα, μάλλον καθημερινή. Περισσότερες πληροφορίες πριν ξεκινήσετε να πάτε στο τηλ. 210 5811558

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου