Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ: «Δυτικά Βήματα - στα βήματα της Ιεράς Οδού»/ 2 Σεπτεμβρίου 2010


Σας παρουσιάζουμε όλο το πρόγραμμα των ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ στο Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας. Κλικάρετε ΕΔΩ.

Σας προτείνουμε, λόγω κοινής θεματολογίας του blog ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ να δείτε την παράσταση "Δυτικά Βήματα - στα βήματα της Ιεράς Οδού", την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση περιγράφει την πορεία ενός ταξιδευτή (μελλοντικού μύστη) ο οποίος διασχίζει την Ιερά Οδό με σκοπό να φθάσει στην Ελευσίνα. Κατά την πορεία του συναντά μορφές από τον Ομηρικό ύμνο στη Δήμητρα, από τους Ορφικούς ύμνους, από την "Ιερά Οδό" του Άγγελου Σικελιανού καθώς και τους οραματισμούς και τις καταθέσεις ψυχής του Δημήτρη Παπαδίτσα και της Ελένης Λαδιά.

Η παράσταση επίσης αναδεικνύει την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να ανακαλύψει την διάσταση της "Ιεράς Οδού" σε επίπεδο φιλοσοφικό, ιστορικό αλλά και την σύγχρονη πραγματικότητας της.

Οι διαφορετικές τεχνικές χορού (χορός butoh, σύγχρονος χορός και αυτοσχεδιασμός), μαζί με τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων και ηλεκτρονικής μουσική, σε συνδυασμό με την σύγχρονη ματιά προβολής βίντεο, συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του αρχαίου, της παράδοσης και του σύγχρονου κόσμου, δίνοντας έτσι την διαχρονική και οικουμενική διάστασης της "Ιεράς Οδού". Κυρίαρχη καλλιτεχνική μορφή στην παράσταση είναι ο Ιάπωνας χορευτής butoh Atsushi Takenouchi καθώς και η Ιαπωνίδα μουσικός Hiroko Komiya.

Την παράσταση πλαισιώνουν οι performers χορεύτριες Αιμιλία Μπουρίτη και Μαριάννα Τσάγγαρη, ο ηθοποιός Παναγιώτης Γαρμπής και ο μουσικός Τάσος Φωτίου.

- Φιλοσοφική, επιστημονική και κοινωνιολογική προσέγγιση της Ιεράς Οδού με την μορφή ομιλίας από την λογοτέχνιδα κυρία Ελένη Λαδιά, την αρχαιολόγο κυρία Καλλιόπη Παπαγγελή και τον κοινωνιολόγο κύριο Νίκο Παπαστεργιάδη.

- Προβολή: H πορεία μίας σύγχρονης οδοιπόρου κατά μήκος της Ιεράς Οδού κάνοντας αναφορά στον Ομηρικό ύμνο στη Δήμητρα καθώς ξετυλίγει στο πέρασμα της το αστικό και βιομηχανικό τοπίο της Δυτικής Αττικής.

Διάρκεια δρώμενου 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (Φοιτητικό: 5 ευρώ)
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567
Μέσω ιστοσελίδας: www.ticketservices.gr
Η αγορά από το τηλέφωνο και την ιστοσελίδα περιλαμβάνει κόστος υπηρεσίας 10%
----------
Επίσης σας προτείνουμε σε συνδυασμό με την παράσταση να επισκεφτείτε την Ελευσίνα νωρίτερα και να δείτε την έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών με τίτλο «Ερυσίχθων, σύγχρονη ανάγνωση του μύθου». Περισσότερα σε προηγούμενη ανάρτηση στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΕΔΩ.

Ο Μύθος προσφέρεται για περιβαλλοντική εκπαίδευση...

1 σχόλιο:

  1. Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
    Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
    H ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή