Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε στο αίτημά μας να γίνει το ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης...


[Πρόσκληση από τις εκδηλώσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. την Πρωτομαγιά του 2010 με αφορμή την εκτέλεση των 200 στη Καισαριανή την Πρωτομαγιά του '44]

[Το ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου - Φωτογραφία από το Πολεμικό Μουσείο, αμέσως μετά την απελευθέρωση]

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. Χαϊδαρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά του '44 και την Εθνική Αντίσταση, έστειλε επιστολή στο ΥΠΠΟ συνοδευόμενη από 400 υπογραφές, με την οποία ζητούσαμε το ΜΠΛΟΚ15 να γίνει Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.

Το ΥΠΠΟ απάντησε ΔΙΝΕΠΟΚ/Δ'/76183/2531, 9-8-2010, με πολυσέλιδη επιστολή... Με λίγα λόγια απαντάει ότι δεν κάνει αυτό Μουσεία. Ένα νομικό πρόσωπο ή ο Δήμος δημιουργεί το Μουσείο και το ΥΠΠΟ το εντάσσει, αν τηρεί της προϋποθέσεις, στα Μουσεία.

Ευχαριστούμε το ΥΠΠΟ γιατί μας έβαλε μια άλλη ωραία ιδέα να σκεφτούμε... Ευχαριστούμε και όσους υπόγραψαν το αίτημα...

Την απάντηση του ΥΠΠΟ θα την κοινοποιήσουμε στο Δήμο Χαϊδαρίου.

2 σχόλια:

  1. Προτείνω να κοινοποιηθεί η απάντηση του ΥΠΠΟ στο ΥΕΘΑ και προσωπικά στον Υπουργό κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ και να του ζητηθεί να προβεί σε ενέργειες για την δημιουργεία ΜΟΥΣΕΙΟΥ, το οποίο θα είναι προσβάσιμο στο κοινό από το δρόμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε... Ωραία ιδέα ... Θα το προτείνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή