Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ιερά Οδός στην Πλατεία Σταυρωμένου στο Αιγάλεω


[Το τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού στην Πλατεία Σταυρωμένου, πάνω από το ΜΕΤΡΟ]

Επειδή μας ρωτούν διάφορες πληροφορίες για το τμήμα της Ιεράς Οδού στην Πλατεία Σταυρωμένου στο Αιγάλεω, οι απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε, βάση των πληροφοριών που διαθέτουμε είναι:
1. Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το τμήμα της Ιεράς Οδού καλυμμένο με ένα είδος "τέντας". Στη συνέχεια αυτή η "τέντα" από πανί αντικαταστάθηκε με τσίγκους.
2. Το επίπεδο του τμήματος της αρχαίας Ιεράς Οδού είναι αρκετά χαμηλότερο από το επίπεδο της σημερινής Οδού και της πλατείας.
3. Η αρχαία Ιερά Οδός βρίσκεται περιφραγμένη στο τμήμα της Πλατείας Σταυρωμένου προς την πλευρά της σημερινής οδού, προς τις στάσεις των λεωφορείων.
4. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η έκθεση του τμήματος της Ιεράς Οδού θα καθυστερήσει. Έχουν υπάρξει, εκτός των άλλων "δυσκολιών", πρόβλημα στο σχεδιασμό του στεγάστρου που θα προφυλάσσει την αρχαία Οδό. Έχουν αλλάξει δύο σχεδιασμοί!!!

Καθυστερήσεις αδικαιολόγητες κατά τη γνώμη μας...
"Σε αυτή τη συγκυρία όπου κάθε τι δημόσιο παρουσιάζεται συλλήβδην ως «προβληματικό», που ο πολιτισμός στραγγαλίζεται οικονομικά και εντείνονται οι πιέσεις για απόδοση κάθε σπιθαμής γης στους όποιους «επενδυτές», μόνο η εμπλοκή των ίδιων των αγωνιζόμενων κατοίκων και των τοπικών κινήσεων μπορεί να προφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά και να επαναφέρει στο προσκήνιο την πολλαπλή κοινωνική της χρησιμότητα." (Δέσποινα Κουτσούμπα στο ΔΡΟΜΟ)

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΕΔΩ.

[Θα ακολουθήσει ανάρτηση με φωτογραφίες από το αρχαίο ΔΕΜΑΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου