Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

"Σύγχρονη ανάγνωση του μύθου Ερυσίχθων" στην Ελευσίνα.... Ένας μύθος με οικολογική αξία.../ Η λαιμαργία και η επέκταση τιμωρείται


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
[Χάρης Κοντοσφύρης "Η σφαγή των λύκων" (σ.σ.η καταστροφή των οικοσυστημάτων]
Η έκθεση που είχε παρουσιαστεί αρχικά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση επαναλάμβάνεται στο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» του Δήμου Ελευσίνας και θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου 2010. Ανοικτά καθημερινά: 10:00π.μ. – 2:00 μ.μ/6:00 μ.μ. – 1ο:00 μ.μ. (εκτός Δευτέρας και Δεκαπενταύγουστου). Επειδή πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν την περιοχή και ταλαιπωρούνται σας ενημερώνουμε είναι στην Παραλία της Ελευσίνας, στον παράλληλο δρόμο, πάνω από το Τελωνείο.

Η Έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ακαδημίας Αθηνών και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας "Δάσος - Ζωή - Πολιτισμός".

Ο μύΘος: Ο Ερυσίχθων τόλμησε και όπλισε είκοσι βοηθούς με τσεκούρια και αξίνες για να καταστρέψουν το άλσος της Δήμητρας. Η οργή της θεάς διπλασιάστηκε όταν, ρωτώντας τον Ερυσίχθονα γιατί καταστρέφει το δάσος και τη φύση, αυτός της απάντησε ότι το θέλει για να κτίσει ένα δώμα με οροφή όπου θα παραθέτει γεύματα για τους φίλους του. Θύμωσε κιόλας για την ενόχληση και την απείλησε ότι θα της μπήξει το τσεκούρι στο κορμί.
Η Δήμητρα τον καταδίκασε να τρώει συνέχεια χωρίς να χορτάσει ποτέ. Ο τιμωρημένος έφτασε να γίνει η μεγαλύτερη ντροπή για την οικογένειά του επειδή άρπαζε τα πάντα. Πεινούσε συνέχεια και δεν σεβόταν τίποτε προκειμένου να γεμίσει την κοιλιά του και να χορτάσει."

Στην έκθεση δίνεται δωρεάν ένα καλαίσθητο λεύκωμα με τα έργα των καλλιτεχνών και με κείμενα των επιμελητών και των συντελεστών της έκθεσης.

Απόσμασμα από το άρθρο της Ευγενίας Ηλιοπούλου. Διαβάστε το ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης μια εξαιρετική παρουσιάση της έκθεσης από τη Νέλλη Aμπραβανελ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου