Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η απάντηση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στην επιστολή της Γ.Γ. του ΥΠΠΟΤ Λίνας Μενδώνη για τη Μονή Δαφνίου.




[Η Μονή Δαφνίου από ψηλά - Κλικάρετε στην εικόνα για να μεγεθυνθεί και για να δείτε τις εξωτερικές σκαλωσιές στο Καθολικό]

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση της κας Μενδώνη στο αίτημα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου για τη συντήρηση και την επισκεψιμότητα της Μονής Δαφνίου.

Αμέσως μετά ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έστειλε στην κα Μενδώνη την επιστολή που ακολουθεί:

Χαϊδάρι 23-3-2011

ΠΡΟΣ ΥΠΠΟΤ/ Υπ΄ όψιν: κας Λίνας Μενδώνη (Γ.Γ.)
ΘΕΜΑ: Μονή Δαφνίου

Κυρία Μενδώνη,
Λάβαμε την απαντητική σας επιστολή με αρ.Πρωτ. 1142/22-3-2011 και σας ευχαριστούμε.

Σας ενημερώνουμε ότι παρακολουθούμε από το 1999 τα προβλήματα, τις ενέργειες και τις καθυστερήσεις που αφορούν τη Μονή Δαφνίου. Από το 2003 μέλη μας έχουν δείξει ενδιαφέρον και έχουν κάνει διάφορες παρεμβάσεις. Αν θέλετε επισκεφτείτε το ειδικό blog του συλλόγου μας ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ για να δείτε σε τίτλους τις ενέργειες που έχουμε κάνει. Διαβάστε ΕΔΩ.

Επίσης γνωρίζουμε και τις πρόσφατες ενέργειες του ΥΠΠΟΤ, πριν λάβουμε την απαντητική σας επιστολή. Διαβάστε την ανάρτησή μας ΕΔΩ με ημερομηνία 19/3/2011, πριν την παραλαβή της επιστολής σας. Διαβάστε ΕΔΩ.

Θα επιθυμούσαμε να κάνουμε κάποια σχόλια και σας παρακαλούμε να τα πάρετε υπ΄ όψιν σας:
1. Το έργο «ξεπάγωσε» και είναι σε θετική κατεύθυνση οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΥΠΠΟΤ. Όμως έχουμε δρόμο να διανύσουμε για να γίνει το Μνημείο επισκέψιμο με συνθήκες Μουσείου. Εμείς ως σύλλογος θα παρακολουθούμε τις εργασίες έτσι ώστε ο χρόνος υλοποίησης του υποέργου να ολοκληρωθεί, τουλάχιστον σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό 31/12/2013.Μέχρι σήμερα, δηλαδή 22/3/2011, δεν έχει ξεκινήσει καμία εργασία στο Καθολικό, αν και ο χρόνος έναρξης έχει προσδιοριστεί η 15/1/2011. Ίσως προετοιμάζονται τα συνεργεία της αυτεπιστασίας για να πιάσουν δουλειά.
2. Στις αποφάσεις για την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ» δεν είδαμε να περιλαμβάνεται η συντήρηση του εξωτερικού προστατευτικού τοίχους, το οποίο έχει υποστεί σοβαρά ρήγματα και σε ένα σημείο του έχει καταρρεύσει. Ο εξωτερικός τοίχος είναι επικίνδυνο να καταρρεύσει συνολικά και να δημιουργήσει προβλήματα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και επιβάτες στη Λ.Αθηνών .
3. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αποπεράτωση των εργασιών στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Δαφνί (πρώην χώρο ΕΟΤ, τώρα Δήμου Χαϊδαρίου) που συνδέεται άμεσα με τη Μονή Δαφνίου.
4. Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να συντηρηθεί α) ο εξωτερικός τοίχος της Μονής β) να αποπερατωθούν οι εργασίες συντήρησης στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας
,

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία και προφανώς σε με το «βλέμμα» μας στην πρόοδο (η μη) των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στη Μονή Δαφνίου.

Κώστας Φωτεινάκης - Πρόεδρος/ Σοφία Δημητρίου - Γραμματέας

2 σχόλια:

  1. Έχουμε την πληροφορία ότι και ο εξωτερικός περίβολος θα συντηρηθεί και αυτός από την Α΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Μακάρι να είναι έτσι - άλλο που δεν θέλουμε. ΖΗΤΩ αλλά και ΕΔΩ είμαστε να ελέγχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβασα την απαντηση της. πολλα τα λεφτα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή