Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Dr.A.Μιλτιάδου - Fezans: Μια διεπιστημονική προσέγγιση για τη δομική αποκατάσταση του Καθολικού της Μονής Δαφνίου στην Αττική, Ελλάδα



Συνεχίζουμε τις αναρτήσεις με θέμα τη Μονή Δαφνίου και την αποκατάσταση των ζημιών που προξένησε στο Καθολικό ο σεισμός το 1999.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενέργειες που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από το ΥΠΠΟΤ έχουν παρουσιστεί στην "VI Διεθνή Διάσκεψη για Δομική ανάλυση των ιστορικών κατασκευών" 2-4 Ιουλίου 2008, Bath, Ηνωμένο Βασίλειο.
Την παρουσίαση είχε κάνει η Dr.A.Μιλτιάδου - Fezans, Διευθύντρια του Διεύθυνση Τεχνικών Ερευνών Αναστήλωσης (ΔΙ.Τ.Ε.Α.) και περιλαμβάνεται στα πρακτικά της Διεθνούς Διάσκεψης. Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση "A multidisciplinary approach for the structural restoration of the Katholikon of Dafni Monastery in Attica Greece, A. Miltiadou-Fezans" (page 71).

Θα επανέλθουμε με νεώτερα από τις εξελίξεις για την αποκατάσταση του Καθολικού της Μονής Δαφνίου.Είχαμε μια απάντηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας (24/2/2011), ηδη έχουν δρομοληγηθεί αποφάσεις και διαδικασίες από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ, τις οποίες παρακολουθούμε και ελπίζουμε να υλοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό (τουλάχιστον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου