Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Για το ΜΠΛΟΚ15 και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου/ "Κάθε αρχή και δύσκολη" (από το 1987 είναι η αρχή)

[18/4/2011: O καθηγητής Χάγκεν Φλάϊσερ και η ιστορικός Άννα Μαρία Δρουμπούκη στο Συμπόσιο για τα 70 χρόνια από την εισβολή των γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στο Βερολίνο και τον πολιτιστικό σύλλογο Εξάντας]

[ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου πήρε την πρωτοβουλία και μάζεψε υπογραφές με αίτημα "Το ΜΠΛΟΚ15 να γίνει Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης]

[Από την πρόσκληση για την προβολή της ταινίας, ντοκιμαντέρ με θέμα την Εθνική Αντίσταση και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου]

[Το ΜΠΛΟΚ15 από το ισόγειο στον πρώτο όροφο]

Υπάρχει κινητικότητα για το ΜΠΛΟΚ15 και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.
Εμείς από το ιστορικό blog ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ έχουμε βάλει ένα πετραδάκι... όπως και ορισμένοι άλλοι. Λίγοι είναι αυτοί οι ορισμένοι να πούμε την αλήθεια που το έκαναν με υπεύθυνο και τεκμηριωμένο τρόπο, όπως π.χ. με Υπομνήματα, έγγραφα κ.λπ. προς τις υπεύθυνες υπηρεσίες και στα σωστά πολιτικά πρόσωπα.
Ας ελπίσουμε ότι η κινητικότητα αυτή θα συνεχιστεί και πως το αίτημα "το ΜΠΛΟΚ15 να γίνει επισκέψιμο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης" θα ικανοποιηθεί.
Δεν το ζητάμε μόνο εμείς από το Χαϊδάρι. Έχουμε σημαντικούς συμμάχους από την επιστημονική κοινότητα. Υπάρχουν αναφορές σε διεθνή συνέδρια που υπογραμμίζουν την παράληψη.
Εμείς είμαστε ΕΔΩ, πρόθυμοι να βάλουμε ακόμα ένα χεράκι.
Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι ένα μικρό δείγμα από το αρχείο μας και τις δράσεις μας.

Δείτε ΕΔΩ και άλλες αναρτήσεις σχετικές με το ΜΠΛΟΚ15

Θα επανέλθουμε με την περιγραφή του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου λίγο πριν μπουν οι Γερμανοί στην Αθήνα (θα είναι πρώτη περιγραφή και ανάρτηση στο INTERNET)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου