Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο γάμος του Σίμωνα Καρά στο Δαφνί, 26 Δεκεμβρίου 1950 - Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι έχουμε στο αρχείο μας ένα βιβλίο για το γάμο στο Δαφνί


[Φωτ. "Μετά την στέψιν" του Σίμωνα Καρά με την Αγγελική Βατούγιου στη Μονή Δαφνίου]

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι τελικά βρέθηκε το βιβλίο του "Σίμωνος Ι. Καρά - Η Βυζαντινή Ακολουθία του Γάμου" (έκδοση 1988) το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του αναφέρεται στο γάμου του συγγραφέως και μουσικού. (Το βιβλίο δεν κυκλοφορεί στην αγορά.)
Υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για το γάμο καθώς και πολλές φωτογραφίες από το εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Μονής Δαφνίου.
Σύμφωνα με τον Σίμωνα Καρά "η γαμήλιος τελετή εισήλθε ψάλλουσα - τη συνοδεία οργάνων ελληνικών - παλαιάν αθηναϊκή πατινάδα προς τιμή της Παναγίας: "Κερά Χρυσοδαφνιώτισσα μεγάλη Σου 'ναι η χάρη/ με το ψηφί, με το ριγλί με το μαργαριτάρι".
[περισσότερα για το τραγούδι που το ερμήνευσε η Δόμνα Σαμίου σε διδασκαλία του Σίμωνα Καρά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ και να ακούσετε και το τραγούδι]
Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1950, είχε διάρκεια 3,5 ώρες και λίγα χρόνια αργότερα μεταδώθηκε από το BBC.
Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες για το γάμο και το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου