Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βρέθηκαν πέντε αρχαίοι τάφοι στο Αιγάλεω/ Η περιοχή δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Οδό/ Προφανώς πρόκειται για αρχαίο νεκροταφείο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ


[Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στους τάφους βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και διάφορα αγγεία. Η αρχαιολογική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη]

[Ένας από τους αρχαίους τάφους από ψηλά]


[Το οικόπεδο που βρέθηκαν οι πέντε τάφοι]

Στο "Κέντρο επιχειρήσεων" του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. μας ενημέρωσαν για την ύπαρξη των αρχαίων τάφων. Ευχαριστούμε τους φίλους που μας ενημέρωσαν και τους "Ενωμένους ρεπόρτερ" για τη φωτογράφιση και το video που μας έστειλαν.

Επισκεφτήκαμε το χώρο, και πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της εκσκαφής των θεμελίων της οικοδομής, ο υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας διέκρινε αρχαία ίχνη. Ως γνωστό τα τελευταία χρόνια για την εκσκαφή θεμελίων στην περιοχή απαιτείται να παρεβρίσκεται εκπρόσωπος της αρμόδιας Εφορείας.

Διασπιστώθηκαν λοιπόν αρχικά τα αρχαία ίχνη και στην συνέχεια οι αρχαίοι τάφοι, που είναι "παρόμοιοι με αυτούς που βρέθηκαν στην Ιερά Οδό μετά την Αφαία, λίγο πριν τη γέφυρα του Σκαραμαγκά" όπως μας είπε ένας από τους περίεργους της περιοχής.
[Αυτόν ΕΔΩ το τάφο στο Σκαραμαγκά υποθέτουμε ότι εννοεί ο "περίεργος" της περιοχής]

Η ύπαρξη πέντε αρχαίων τάφων σε τόση περιορισμένη έκταση, περίπου 250 τ.μ. μας κάνει να αναρωτηθούμε αν στην περιοχή υπήρχε αρχαίο νεκροταφείο, και ενδεχομένως και αρχαίος δρόμος μικρότερης ίσως σημασίας από την Ιερά Οδό.

[ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ VIDEO]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου