Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Τα τρία βιβλία για την ιστορία του Χαϊδαρίου σε ψηφιακή μορφη, ελεύθερα στο διαδίκτυο για ανάγνωση και λήψη


Έχω τη χαρά να παρουσιάσω συγκεντρωμένα τα τρία βασικά βιβλία που αφορούν την ιστορία του Χαϊδαρίου για ανάγνωση και λήψη.

Υπάρχει και ένα ακόμα ολιγοσέλιδο βιβλίο του Νικ.Βλάχου ΧΑΪΔΑΡΙ (η δεύτερη Πατρίδα), 1977, το οποίο είναι διαθέσιμο αλλά θα ψηφιοποιηθεί εντός του 2023.

Κάθ'  ένα από τα τρία παραπάνω βιβλία στην παρούσα ανάρτηση παρουσιάζεται μόνο με βασικές πληροφορίες για την έκδοση του.

Τα κείμενα παρουσίασης, οι σύνδεσμοι και ότι έχει σχέση με την ανάρτηση σε e-book είναι δικά μου.

Κώστας Φωτεινάκης - Ερευνητής της τοπικής ιστορίας 


ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: π. Γεώργιου Φραγκιαδάκη "ΜΝΗΜΕΣ ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ", 1982 | Το πρώτο πλήρες βιβλίο για την ιστορία του Χαϊδαρίου.
Πληροφορίες - Σχόλια για το βιβλίο ΕΔΩ.
Για ανάγνωση και λήψη ΕΔΩ 


«ΧΑΪΔΑΡΙ – Συνάντηση με την ιστορία», 2016
Εκδότης Δήμος Χαϊδαρίου – Συγγραφέας Αναστασία Λιερού.
Πληροφορίες - Σχόλια για το βιβλίο [ΕΔΩ]
Το βιβλίο ήταν αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου. Στην “αναβάθμιση” της ιστοσελίδας του Δήμου που έγινε το Σεπτέμβριο του 2018, δυστυχώς το βιβλίο το οποίο με φιλικό τρόπο ήταν προσβάσιμο στον επισκέπτη εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα δεκάδες αναφορές με θέμα το Χαϊδάρι και το βιβλίο να μην είναι προσβάσιμες στην αναζήτηση επειδή οι σύνδεσμοι είναι ανενεργοί.
Για ανάγνωση και λήψη [ΕΔΩ]
 

Το Ιστορικό Λεύκωμα «ΧΑΪΔΑΡΙ – Τόπος & Άνθρωποι» εκδόθηκε το 2007 με αφορμή τα 60 χρόνια του Δήμου Χαϊδαρίου. Από 22 Μαρτίου 2020 είναι ελεύθερο σε χαμηλή ανάλυση στο διαδίκτυο για οποιαδήποτε χρήση μη εμπορικού χαρακτήρα με αναφορά στην πηγή.
Πληροφορίες - Σχόλια για το βιβλίο [ΕΔΩ]
Για ανάγνωση και λήψη [ΕΔΩ]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου