Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Το Τραίνο του Φόβου – Μια εικαστική έκθεση στο Τρένο στο Ρουφ (2018) | Μια αντιπολεμική έκθεση με αφορμή το χτες (με αναφορές στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου)

[Η ανάρτηση γίνεται με καθτυστέρηση έξι ετών!!! Ωστόσο το θέμα είναι ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και ανθρώπινο και διαχρονικό. Φτάσαμε στο "σταθμό του Ρούφ" μέσω Χαϊδαρίου. Για την ακρίβεια μέσω Στρατοπέδου Κρατουμένων Χαϊδαρίου και του ΜΠΛΟΚ15. Ακόμα ακριβέστερα μέσω  ενός άλλου έργου Ad Libitum – Μπλοκ 15 (No Borders). 
Εκεί "..η εικαστικός Άρτεμις Αλκαλάη, μέσω της οικογενειακής και καλλιτεχνικής της εμπειρίας, μιλά για το Μπλοκ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – τον τόπο της απόλυτης φρίκης και μαρτυρίου, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης" και αναφέρεται στο Ρούφ και στα τρένα που μετεέφεραν τους κρατούμενους στη  Γερμανία. Η κα Αλκαλάη αναφερεται στην έκθεση "Το τραίνο του Φόβου" και έτσι φτάσαμε με καθυστέρηση στο Ρούφ... Απολαύστε το..... ΕΔΩhttps://tinyurl.com/222p33n9


Το Τραίνο του Φόβου

Μια αντιπολεμική έκθεση με αφορμή το χτες

επιμέλεια Ράνια Καπελιάρη

Η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018 φιλοξενεί από τον Οκτώβριο στα κουπέ του New Wagon την έκθεση «Το Τραίνο του Φόβου» της εικαστικής ομάδας CITY READS.

Στο επίκεντρο της δράσης, που επιμελείται η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη βρίσκεται ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με το ολοκαύτωμα και τις μεταγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, λόγω της φυλής τους, με τα «τρένα του θανάτου» στα κολαστήρια – στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Γλύπτες, ζωγράφοι και φωτογράφοι έρχονται να αναπτύξουν την εικαστική τους ιδέα μέσα στο «κουκούλι» των κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου, αναπλάθοντας μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και εποχή.

Μια αντιπολεμική έκθεση με αφορμή το χθες αλλά τόσο επίκαιρη, για να μην σβήσει η μνήμη και να διαβάσουν οι νεότεροι την περιπέτεια της ανθρωπότητας μέσα από τους πολέμους.

Στην έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι με σχετικά βιβλία, κάποια από τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία των εικαστικών έργων που εκτίθενται.

Συμμετέχουν οι: Εβίτα Γαβριήλ, Μαρία Γεννιτσαρίου, Μαρία Διακοδημητρίου, Ράνια Καπελιάρη, Νίκος Λεοντόπουλος, Κλειώ Μακρή, Αντώνης Παναγόπουλος, Μανόλης Ρομαντζης, Δώρα Ταράση, Εύη Τσάδαρη, Σαρίτα Χαΐμ

Εγκαίνια έκθεσης: 4 Οκτωβρίου στις 20:00

Επισκέψεις – Ξεναγήσεις: 4-14 Οκτωβρίου 2018

Καθημερινά 20:00 – 23: 00 (εκτός Δευτέρας)

Η είσοδος είναι δωρεάν

Στον χώρο της έκθεσης δεν πραγματοποιείται πώληση των υπό έκθεση βιβλίων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Tηλ. 210 5298922 (καθημερινά εκτός Δευτέρας 10:00-14:00 & 18:00-22:00) Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Free Parking & Wi-Fi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου